Szavazás
Ön szerint melyik dal legyen az oldal üdvözlő nótája?
Erdős Melinda - Volt nekem egy gerlicém
Tamon Erika/Bokor János - Tiszta fehér oltár
Koltai László - Fürdik a Holdvilág
Csala Judit - Ne ábrándoz orgonákról
Újvári Marika - Öreg prímás muzsikálgat

 

 

 Gránát Zsuzsa-Él a Nóta

Gránát Zsuzsa

nóta- és dalénekes

Budapesten született nóta- és dalénekes útja szinte a megszokott életpálya. Érettségi után énektanulmányokat folytat, amit jelentősen elősegít tehetsége és szorgalma. Rádiófelvételei 1968-tól vannak, majd az 1980-as évek meghozzák a TV-ben való szereplés örömét is.

Lemezei: Édesanyám lelkem 1992, Elszálltak az évek 1997, Megsárgul a levél 2001, Gyere prímás közelebb című cd-n Bokor Jánossal nótázik együtt.

 

 

Demeter Ágnes-Él a Nóta

Demeter Ágnes

 

Erdélyben születettem Holtmaroson, népdal-éneklési tanulmányaimat Marosvásárhelyen végeztem ,majd Budapestre településem után a magyarnóta és operett iránti szeretetem ösztönözött a tovább tanulásra. 2003-ban szereztem Oszk Működési engedélyt!
2004-ben egy igen nagy kihívás volt részemre az akkor megszervezett "Csendül a nóta" nemzetközi magyarnóta verseny melyben 106 versenyző vett részt.
A verseny győzteseként váltam többé kevésbé ismerté .

Nagyon sok helyre kapok meghívást azóta,
rádió és tv felvételek készültek. Rendszeres szereplője a "Kívánságkosár" Duna tv által közvetített műsornak, söt egyéb tv adók is müsorukra tüztek előadásaimból.Idén megjelent "Kis falu a Maros partján" című Dvd melyet nagy örömmel ajánlok a nótáskedvű nézőknek.

 

Tarnai K. László-Él a Nóta

 
"A nevem Tarnai Kiss László. A végzettségem tanár. Gyógypedagógiai szaktanár és zeneoktató.
Foglalkozásom:
a Magyar Rádió főmunkatársa, vezetőszerkesztő-műsorvezetője.
A hívatásom énekművész.
A médiák zenés műsoraiban magyarnóta, operett és pop énekesként vagyok ismerhető.
1984-ben hirdette meg a Magyar Televízió és a Magyar Rádió a II. Nyílik a rózsa? nemzetközi magyarnóta énekes versenyt. Édesapám adta be a nevemben a jelentkezést én pedig az egyik győztesként végeztem. Azóta ismert énekesként, jelenleg éllovasként járom az országot VEGYES koncertjeimmel, melyekben MAGYARNÓTÁK, OPERETTEK és KÖNNYŰZENEI SZÁMOK hangzanak el sok HUMORRAL!"

Tolnai Ándrás-Él a Nóta
 

Tolnay András

Tolnay András magyarnóta énekes előadóművész,
a 100 tagú cigányzenekar énekese.Édesanyja:Horváth Zsuzsa hegedűművész.Édesapja Uporka András klarinétművész.
Unokanénje volt a kétszeres Kossuth-díjas színésznő,:Tolnay Klári.
Díjak:1992."Csendül a nóta"című énekversenyen közönség díj.
1994."A II.Nótaolimpia Legjobb férfi előadói díj.
1998.A III.Nótaolimpia közönség díja.
2002.A Magyar Köztársaság Kitüntetett művésze.
2008.A magyarnóta,és a cigánydal éneklés hivatalosan is megkoronázott királya.

Erdős Melinda-Él a Nóta
 

Erdős Melinda

 

Kolozsváron születtem, majd családommal áttelepültünk szüleimmel Magyarországra. Iskoláimat itt végeztem el - zenei-ének tanulmányaimat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán sajátítottam el. Énektanárnőm a kitűnő énekmester Ónodyné Kiss Márta. 1971-74-ig az állami Déryné Színház primadonnája voltam. 1974-től a Magyar Állami Operaház énekesnője vagyok. A nótaéneklést kb. 13 éve óta művelem. Elsősorban köszönhetem Máté Ottilia művésznőnek, aki elindított ebben a műfajban. Ez mellett operetteket is éneklek. Sok rádió és tv felvételeim láthatók a DUNA TV, ATV, BPTV,  ZENIT TV-n.

Három Önálló kazettám jelent meg:

I. Illatiztak a virágok

II. Szép város Kolozsvár

III. Kék nefelejcs

 

Maradok tisztelettel:

Erdős Melinda

 

Fényes György-Él a Nóta
 

Fényes György vagyok, Tápióbicskén születtem. 1974-óta énekelek, hírdetem nemzetünk egyik legdrágább kincsét a magyarnótát. Az 1984-es Nyílik a rózsa nóta verseny egyik győztese lettem. Számos rádió és televízió felvétel készült velem. Több nóta fűződik a nevemhez pl.: Nincs már hová haza menni - valamint saját szerzeményeim is, hiszen írok magyar nóta és cigánynóta szövegeket és zenét is - Ha bemegyek a templomba; Drága szülőföldem; Te vagy az én nagy szerelmem, Jaj de szépet álmodtam az éjjel; Születésed napján; Így mulat egy magyar legény; Kicsiny kis életünk; Úgy szerettem én egy asszonyt stb.

Eddig megjelent CD-im:

Drága szülőföldem

A vén cigány

Akácos út

Kicsiny kis életünk

Jaj de rovel a roma

Születésed napján

Most jelent meg saját szerzeményeimből az első nótás kötetem. A jó Isten megajándékozott a drága közönség szeretetével, amit szívből köszönök és kívánom, hogy ez a kölcsönös szeretet nagyon sokáig tartson.

Tisztelettel: Fényes György

(Fényes György művész úr szeretettel várja Önöket weboldalán a www.fenyesgyorgy.hu!!!)

 Koltai László-Él a nóta

Koltai László, nótaénekes

 

Koltai Lászlónak hívnak. Egy alföldi kisvárosban, Túrkevén lakom, mely város több neves nótaénekes nevéhez fűződik.
Érettségi bizonyítványt az Egyesült Államokban kaptam, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem közgazdász diplomát. Jelenleg saját családi vállalkozásom ügyvezetője vagyok.
2008 Novemberében a Hajdúszoboszlón megrendezett Vörös Sári országos magyar nóta énekversenyen első helyezést értem el. Azóta kezdtem el komolyan foglalkozni a nótaénekléssel, bár mindig is közel állt szívemhez a magyar nóta, főként nagybátyám révén, aki szintén magyar nóta énekes.
Ez év májusában a Baranya megyei Szentlőrincen megrendezett második "Csendül a nóta" Nemzetközi magyar nóta énekversenyen második helyezést értem el.
Szabadidőmben szívesen sportolok, horgászok, vadászok, sokat utazok és szeretem a természetet.

Újvári Marika-Él a Nóta

Újvári Marika, nótaénekes

 

Monokon születtem Hegyalja és Zemplén határán. Mióta az eszemet tudom itt élek és nem vágyom máshová, mert boldog az ember ott lehet ahol akar az lenni. Monokon a templomi zene ami először megérintett, sohasem felejtem a nagymamám nótáit, imáit és a karácsonyi kántálásokat. Zenei tanulmányaimat nyolcévesen kezdtem zongorán, illetve az Általános Iskola énekkarában. A Zrínyi Ilona Gimnáziumban ének szakon végeztem, ami után rögtön a miskolci kántorképző tanfolyamán kötöttem ki.Tanáraim, akiknek nagyon sok köszönettel tartozom: Szederné Tóth Zsuzsa, Engi Zsuzsa, Tóth László kántor. Tanító szavaik máig a fülemben vannak! 1997-től a monoki Katolikus Templom kántora vagyok és ezzel együtt a Kossuth Népdalkört vezetem. A magyarnóta éneklés az édesanyám szerettette meg meg velem illetve a pályámon ő indított el. Eredményeim amely versenyekre az édesanyám és a családom nevezett be: -2004 Csendűl a nóta nótaverseny döntő, -2005 a siófoki Nemzetközi Magyarnóta énekverseny I. hely, -2007 a Nefelejcs Nótashow II. hely. Magyarnóta működési engedélyemet 2005-ben kaptam. A Kossuth-i hagyományokat tiszteletben tartva, ápolva a hazafias énekeket és magyarságról szóló dalokat éneklem szívesen. Viszont minden népdal és nóta illetve operett a szívemhez közel áll. A legkedvesebbek azért mindenképp az egyházi énekek, mert ezek érintenek meg leginkább. Idáig a kedves dalaimat énekelhettem Erdélyben, Felvidéken, Szerbiában illetve Brüsszelben. Mindig büszkeséggel tölt el magyarnak lenni ugyanúgy itthon és kűlföldön.

kulcsár István

Kulcsár István vagyok. 1952 ápr. 12-én születtem Hajduhadházon. Öt éves koromig laktunk ott,majd elköltöztünk Nyíregyházára és jelenleg is itt élünk a családommal. A zenével igen hamar megismerkedtem hiszen édesapám több hangszeren játszott melyet mindig
csodálkozva hallgattam. Majd jött a megfertőzés és hat éves koromban megtanultam az első hangszeremen játszani.Ez volt a szájharmónika majd utána citera tangóharmónika hegedű, de sajnos nem sírt úgy a hegedű
a kezembe mint ahogy az édesapám tanított, ezért azt abba hagytam.Énekelni kis iskolás koromban kezdtem az iskolai kórusban.Mikor befejeztem a tanulmányaimat barátokkal össze álltunk egy bandába és szabad időnkbe örömzenéléseket csináltunk.Később rájöttünk hogy ebből talán még pénzt is lehetne csinálni és harmad magammal alakítottunk egy fix zenekart mellyel majdnem harminc évig szórakoztattuk a közönségeinket lakodalmakban,különböző rendezvényeken.Tíz éve hagytam abba az aktiv zenélést azóta inkább csak éneklek.Három CD-m jelent meg  1,Fiatal koromba, ez lakodalmas zenével
( szakszofon, tangóharmónika,szintetizátor,dob) magyarnóták és katonadalok találhatók rajta. 2, Egy ablaknál állj meg cigány címü,de ez nem azonos az Akácos út címü dallal. 3, Van egy ház a tisza parton. Ezt a két utóbbi CD-t Sánta Ferencz és zenekara kíséri.Ha örömöm van azért nótázok ha szomorú vagyok akkor mag azért. Remélem még sokáig lesz változó a hangulatom.

Bagdi Erzsébet

Bagdi Erzsi

Budapesten születtem, iskoláim:általános a kerületben, középiskola Vendel utcai gimnáziumban, majd 1976-ban az OSZK studióban végeztem mint hívatásos előadóművész. Táncdalénekesként kezdtem, később nótából is levizsgáztam.

Bejártam a szomszédos országokat, hosszabb ideig jártam Németország nagyvárosait a GOLF QARTET tánczenekarral.

Repertoáromban Magyar népdal, Magyar nóta, operett, sanzon, cigánydal, magyar és külföldi slágerek találhatók.

Tagja vagyok a Kispesti Nótaklubnak, és egyik alapító tagja vagyok a mátyásföldi nótaklubnak, ahol minden alkalommal a 100 tagú cigányzenekar kamarazenekara a kíséret.

1996-tól 2004-ig az Erzsébetligeti Színházban önállóan nótaműsorokat szerveztem és rendeztem, melyek a nevemhez fűződnek.

Kérem látogasson el weblapomra a www.bagdierzsi.mindenkilapja.hu - www.bagdierzsinota.net78.net

Várom szeretettel!

Csuti Csaba

Csuti Csaba

 

		A Tolna megyei Simontornyán nevelkedtem, jelenleg Siófokon élek több
  mint húsz éve.
 A nóta szeretete már gyermekkoromban megérintett hiszen nagyszüleim és
  szüleim igen nagy rajongói voltak a műfajnak és így tőlük, rengeteg
  dalt megtanulhattam.
 Zenei pályafutásom 2005 tavaszán kezdődött amikor is az első Nemzetközi
  Balatoni Magyar Nóta énekverseny egyik győztese és közönségdíjasa
  voltam.Ekkor kaptam meg a működési engedélyt.           
Azóta folyamatosan szerepelek magyar nóta, operett és táncdal műsorok-
  kal az ország különböző pontjain és a fővárosban,de léptem már fel
  Erdélyben és Németországban is.
 Többször találkozhattak már velem a nézők BP-TV a NÓTA-TV és a Duna-
  TV nótás műsoraiban.

Szabó Csaba - nótaénekes

Szabó Csaba

Szabó Csabának  hívnak. Egy alföldi kellemes faluban, Kengyelen lakom.
Érettségi bizonyítványt Szolnokon a Magiszter Művészeti Gimnázium Iskolájában szereztem meg, előtte Egészségügyi Tagintézményébe jártam ahol ápolói bizonyítványomat ölelhettem magamhoz.
Zenei alapképzettséget a kengyeli Zeneiskolában szereztem, ahol furulyát később zongorát, és nagy örömömre hegedűt és szolfézst tanultam.
Jelenleg is tanulok felsőfokon gyógypedagógiát, de ez nem hátráltatja a fellépéseimet.  

A nóta szeretete egészen kisgyermek koromban kezdődött és azóta egyre jobban elmélyült. Úgy vélem, hogy a magyar nemzetnek, a magyar embernek imádsága, vigaszsága a magyar nóta. Ez a zenei kincs a mi kincsünk, amit ápolnunk kell.

 

 

A Nótaénekesek fellépést vállalnak, további információk az "Él a Nóta" szerkesztőjénél!

 

Figyelem!

Az "Él a Nótán" szereplő hang, szöveg és képanyag a nótaénekesek tudtával és hozzájárulásával szerepelnek, így azok másolása, felhasználása TILOS!!!

 

 

 Él a nóta - 2009.

Oldalmenü
A szerkesztő üzeni:

KEDVES NÓTAKEDVELŐK!

 

Az "Él a Nóta" zenei tartalmának frissítése 2013. okt. 26-án megtörtént!!!

 

Észrevételeiket, leveleiket továbbra is várom az elanota@tvn.hu levelezési címen!

 

Ha tetszett az oldal, kérem ajánja nótakedvelő ismerőseinek!!!

Kellemes nótahallgatást kívánok Mindenkinek!!!

Naptár